Tori is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte 'tori-man': een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren.

Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan hun vader helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?

De familievoorstelling Tori van HNTjong is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim. Een tori is een verhaal. De naam komt uit het srana sranang, de Surinaamse taal. Van de theatervoorstelling is een tv-versie gemaakt met animatie en live DJ-beats, een versie waarin theater en televisie samenkomen.

Tori zie je zondag 6 juni om 13.30 uur op NPO3. 

Bekijk Tori op NPO Start

Nog niet klaar met het avontuur?

Het Nationale Theater heeft ook educatief materiaal rondom de voorstelling gemaakt. Bekijk de website van Het Nationale Theater voor het spel (voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 en hun ouders), waarin je samen op missie kunt gaan en je eigen superkrachten gaat verkennen. Je download er de landkaart, het potloodzwaard, het schild en de klauw! 

Deel dit artikel