Uit ruim 2000 inzendingen is de foto 'Picknick op je eigen dak' van fotografe Jonne op de Weegh op 5 december uitgeroepen tot publiekswinnaar van de AVROTROS Fotografiewedstrijd 2015! De jury maakte het nieuws bekend tijdens de uitreiking van de wedstrijd, waarvoor de 25 genomineerden eerder die middag met hun inzendingen naar VondelCS waren gekomen. Jonne's foto valt in de categorie 'jongeren t/m 16 jaar.'

Jonne over haar werk

"Het leven draait om mooie momenten. Een bijzonder moment voor mij was een aantal maanden terug. Een aantal vriendinnen kwam langs en ineens ontstond het idee om op mijn dak een picknick te houden. Deze spontane actie was zo fijn en ik voelde me ontzettend vrij."

Van kopje thee tot vluchteling

In de donkere maanden van het jaar, waarin men meer tijd binnenshuis doorbrengt, ging AVROTROS op zoek naar het thuisgevoel van Nederland en organiseerde een fotografiewedstrijd rondom het thema 'Thuis'. De inzendingen waren zeer divers. Zo zagen we veel gezellige huistaferelen, dieren met een hoog aaibaarheidsgehalte en warme kopjes thee. Maar ook mensen zonder een eigen thuis: vluchtelingen, zwervers en mensen die hun huis verloren bij een brand. De jury selecteerde uit ruim 2000 inzendingen de 25 mooiste foto's (20 foto's van volwassenen en 5 foto's van junioren t/m 16 jaar). Op deze voorselectie kon gestemd worden door het publiek. Jonne kwam tijdens de uitreiking van de Fotografiewedstrijd 2015, op zaterdagmiddag 5 december, uit de bus als winnaar van de publieksprijs.

Een week in De Torenkamer van Opium op 4

De winnaar van de publieksprijs staat een prachtig prijzenpakket te wachten: een week lang werken aan een eigen project in De Torenkamer van het NPO Radio 4-programma Opium op 4, en een Canon-tegoedbon ter waarde van €500,-.

Deel dit artikel