De juryselectie is gemaakt. Juryleden Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum) en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut kozen uit bijna 3700 inzendingen hun 20 favorieten.

Prijsuitreiking VondelCS

De makers van de 20 voorgeselecteerde werken werden uitgenodigd om op zondag 17 mei met hun werk naar VondelCS in Amsterdam te komen. Hier kon de jury de werken in het echt bekijken en het eindoordeel vellen. Presentator Frits Sissing presenteerde de prijsuitreiking.

De prijzen

De winnaar van de juryprijs exposeert zijn werk in juli 2015 in het Van Gogh Museum, het werk wordt afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de maker van het werk wint een 8-daagse Van Gogh-reis voor twee personen van SRC Reizen. Daarnaast kon er op de juryselectie vanaf maandag 11 mei gestemd worden voor de publieksprijs. De winnaar van deze prijs krijgt een 4-daagse Van Gogh en Munch-reis aangeboden.

Kinderprijs

Opvallend veel kinderen deden aan de wedstrijd mee. Daarom werden er zes kinderen uitgenodigd om ook met hun werk naar VondelCS te komen, waar zij kans maakten op de Van Gogh Junior Prijs.

Expositie VondelCS

Een selectie van het werk is direct na de prijsuitreiking tot en met eind mei 2015 te zien in de expositieruimte van VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark.

Bekijk de juryselectie!

#VanGoghWedstrijd

Deel dit artikel