Zondag 10 januari speelde Akademie für alte Musik Berlin o.l.v. Georg Kallweit in het Concertgebouw 'Water Music' van Händel. Kijk het mooie concert terug!

Händels Water Music

Bijna drie eeuwen geleden gaf Händel een concert dat we ons nu nóg herinneren. Op een groot vlot voer hij, met orkest, over de Theems. De kabbelende rivier begeleidde de première van zijn Water Music. Een stuk dat niet bedoeld was voor de vissen en trekschuiten, maar voor koning George I. De drie suites van Water Music vormden de achtergrond voor een diner op zijn koninklijke jacht. Het smaakte deze ‘royals’ uitstekend: Händel en zijn musici moesten het werk twee keer herhalen.

Akademie für Alte Musik Berlin

Dit seizoen waagt Akademie für Alte Musik Berlin (Akamus) zich met Händels Water Music aan een van de bekendste klassieke werken. Akamus won onlangs de Bach-medaille van de stad Leipzig, voor hun verdiensten in het historisch verantwoord uitvoeren van oude muziek. Wat dat betreft is Water Music extra interessant omdat er meerdere versies van het werk bestaan. Op het water klinkt muziek immers heel anders dan op het land.

Uitvoerenden

Akademie für alte Musik Berlin

Georg Kallweit, viool/leiding

Vanwege een technische storing was het concert helaas niet live mee te luisteren en kijken. Kijk het concert hieronder terug, of luister zondag 17 januari in het programma Licht op Vier (aansluitend op Het Zondagochtend Concert van 17/01) de audio-opname van het concert van de Akademie für alte Musik Berlin.

Deel dit artikel