Op 26 en 27 november kwam de professionele sector van de klassieke muziek bij elkaar in TivoliVredenburg, voor de tweede editie van de Buma Classical. Onder het credo 'Beter een goede buur dan een verre vriend' was Vlaanderen dit jaar eregast op de Buma Classical Convention. NPO Radio 4 en Klara zonden 27 november voor één keer samen uit, onder de noemer 'Beste Buren'.

In 2015 keek Buma Classical ook over de grenzen en nodigde Vlaanderen uit als gastland. Door verschillen en overeenkomsten tussen beide culturen uit te lichten, werd er een nieuw perspectief geboden op het eigen werkveld.

NPO Radio 4 en Klara: voor één dag samen

NPO Radio 4 en Klara sloegen voor één dag de handen ineen. Vrijdag 27 november kreeg u het beste en het mooiste te horen dat ze elkaar te bieden hebben. Verwondering... en verschillen. Over de muzikale voorkeuren van Vlamingen en Nederlanders, de nieuwste ontwikkelingen binnen en buiten de concertzaal, de leukste aanstormende talenten en veel live muziek.

Jong talent uit beide landen werden gepresenteerd op het showcase-podium, cultuur(beleid) werd met elkaar vergeleken in verdiepende sessies en NPO Radio 4 en Klara sloegen de handen ineen voor een gezamenlijke live radio-uitzending vanaf de conferentie, waarbij ze elkaar het beste, leukste en meest in het oog springende op het gebied van klassieke muziek laten horen.

Bekijk de compilatie van de uitzending Beste Buren, door Klara en NPO Radio 4:

Deel dit artikel