In september treedt de Italiaan Daniele Gatti aan als de nieuwe chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Aanleiding voor AVROTROS om op zondag 4 september op NPO 2 een ode aan Gatti te brengen. Kijk het interview met Daniele Gatti in het Vondelpark, de concertregistratie van Mahlers 'Vijfde symfonie' en de Close Up-documentaire 'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' terug.

15.30 uur: Interview in het Vondelpark (NPO 2)

Dirigent Daniele Gatti maakt kennis met Amsterdam, zijn toekomstige werkplek. Hij fietst door de stad en heeft tijdens een wandeling in het Vondelpark een gesprek met presentator Hans van den Boom.

15.40 uur: Concertregistratie Mahler (NPO 2) > BEKIJK HET INTERVIEW EN DE CONCERTREGISTRATIE.

Na het interview ziet u de concertregistratie van Mahlers 'Vijfde symfonie', uitgevoerd door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Daniele Gatti. De opname is gemaakt in 2010.

19.15 uur: Close Up-documentaire (NPO 2) > BEKIJK DE DOCUMENTAIRE.

In 'DANIELE GATTI – Ouverture voor een Dirigent' schetst Carmen Cobos een beeld van Gatti’s jeugd en zijn muzikale ontwikkeling. De kijker ziet Gatti aan het werk als eigenzinnige dirigent en kunstenaar tijdens de repetities voor de opening van het nieuwe seizoen van het Concertgebouw in Amsterdam. De scènes van de repetities worden afgewisseld met gesprekken waarin de Italiaan vertelt over zijn afkomst en over hoe zijn ouders zijn liefde voor de muziek stimuleerden. Zijn talent en ambitie brachten hem er vervolgens toe de Milanese buitenwijk waar hij opgroeide te verlaten om te beginnen aan de lange weg naar de top van de muziekwereld.

Deel dit artikel