Zondag 25 oktober speelde het Residentie Orkest o.l.v. Jasper de Waal een vrolijk en gezellig Familieconcert. Acteurs Remko Vrijdag en Rutger de Bekker vertelden het verhaal 'Willem en Wolfgang', over een jongetje dat niet naar school ging, maar op concertreis! Kijk het concert hier terug.

Familieconcert

Grote mensen begrijpen heel weinig van muziek: ze denken dat je er niet om mag lachen en niet bij mag dansen. Dat gaat heel anders bij de Familieconcerten van Het Concertgebouw in Amsterdam. Spannende verhalen en een supergroot orkest maken samen een gezellig en feestelijk programma. Zondag 25 oktober was het Familieconcert 'Willem en Wolfgang' te zien, over een jongetje dat niet naar school ging, maar op concertreis!

Willem en Wolfgang

Wolfgang Amadeus Mozart was een wonderkind: al op zijn zevende ging hij op wereldtournee! Toen hij negen was, vroeg Stadhouder Willem, zelf ook nog piepjong, hem muziek te schrijven. En dus kwamen Wolfgang en zijn zusje zeven maanden naar Nederland, waar ze allebei heel ziek werden, maar ook geweldige feesten meemaakten. En Wolfgang schreef de mooiste muziek. Dit Familieconcert is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kinderen uit achterstandswijken

Op uitnodiging van Menzis en Stichting Jam waren er voor het Familieconcert op 25 oktober 50 schoolkinderen uit Amsterdamse achterstandswijken uitgenodigd. Samen met hun ouders mochten ze naar Het Koninklijk Concertgebouw. Als exclusieve sponsor van Het Zondagochtend Concert organiseerde Menzis regelmatig evenementen voor mensen die normaal gesproken niet snel naar een concert gaan. Zo hebben kinderen vanuit het Emma Kinderziekenhuis en het Wilhelmina kinderziekenhuis, mantelzorgers en patiƫnten vanuit het AMC al van een concert kunnen genieten.

De uitvoerenden

Residentie Orkest o.l.v. Jasper de Waal

Remko Vrijdag en Rutger de Bekker [acteurs]

Kijk het concert terug:

 

Deel dit artikel