Zondag 20 december was het Kerstmis in het Concertgebouw! Het Windsbacher Knabenchor o.l.v. Martin Lehmann zong een grote selectie Duitse kerstklassiekers. Kijk het bijzondere concert hier terug.

 

Duitse kerstklassiekers

Kerstmis is in Duitsland traditioneel hét feest van het jaar. En daar hoort van oudsher de mooiste muziek bij. Het Windsbacher Knabenchor brengt een breed repertoire dat begint in de zestiende eeuw. Polyfone stukken van Eccard, volksliederen, Grubers beroemde Stille nacht: allemaal bezingen ze het kerstkind. Maar het koor maakt ook uitstapjes naar onder meer Benjamin Britten. Met Lux Aurumque brengt het Knabenchor Eric Whitacre’s beroemde YouTube-korenproject tot leven.

Windsbacher Knabenchor

Zo’n zeventig stemmen die klinken als klokken: dat is het Windsbacher Knabenchor. Kleine en iets grotere jongens die wonen, leren en vooral zingen op een Beiers muziekinternaat. Elk jaar reizen ze de wereld over naar de grote concertzalen. Dit keer wordt het Windsbacher Knabenchor versterkt door het Modern Slide Quartett o.l.v. Martin Lehmann. Sfeervolle kerstliederen met een warm koperaccent.

De uitvoerenden

Windsbacher Knabenchor o.l.v. Martin Lehmann

Modern Slide Quartett

Het programma

1. Hirsch: Nun sei wilkommen

2. Hirsch: Advents-Kyrië

3. Eccard: Übers Gebirg Maria geht

4. Eccard: Ich steh' an deiner Krippen hier

5. B. Britten: A hymn to the virgin

6. B. Britten: Und unser lieben Frauen

7. Sandström: Es ist ein Ros entsprungen

8. Winklhofer: Zu Bethlehem geboren

9. Whitacre: Lux Aurumque

10. Triller: Preis sei Gott im höchsten Throne

11. Triller: Adeste fideles

12. F. Gruber: Stille Nacht, heilige Nacht

Deel dit artikel