In Maestro Eén voor Kinderen bestegen zowel ex-kandidaten uit diverse seizoenen als kersverse kandidaten de bok voor een speciale, eenmalige editie van het succesvolle programma Maestro. Inzet was dit keer niet de gouden baton, maar zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland een betere toekomst bieden. Onder anderen Karin Bloemen, Carlo Boszhard, Tanja Jess en Lucille Werner dirigeerden het orkest en zorgden voor een spetterende showavond. Frits Sissing presenteerde de avond.

Hebben de ex-deelnemers het dirigeren nog in de vingers? Weten zij het orkest opnieuw tot muzikale hoogstandjes te verleiden? Klaas van Kruistum en Richard Groenendijk stonden een bijzondere uitdaging te wachten. Zij pakten de baton voor het eerst op en begaven zich als nieuwkomers in het deelnemersveld. Het deskundige commentaar kwam van contrabassist Dominic Seldis, mezzosopraan Tania Kross en dirigent Vincent de Kort.

AVROTROS sloeg voor deze speciale uitzending de handen ineen met vier goede doelen: UNICEF Nederland, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Onder de noemer Één voor Kinderen wilde dit unieke samenwerkingsverband zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland helpen. Kinderen die er in een steeds harder wordende wereld helemaal alleen voor staan, en beroofd worden van hun kansen. Of het nu gaat om kinderen met een handicap, kinderen op de vlucht, kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie of kinderen die geen of slecht onderwijs krijgen. Samen met het Nederlands publiek willen de goede doelen en AVROTROS zoveel mogelijk kinderen helpen. Een belpanel onder leiding van Natasja Froger zat tijdens de uitzending klaar om telefoontjes in ontvangst te nemen van mensen die de actie met een eenmalige donatie willen steunen.

Kijk de uitzending terug.

Deel dit artikel