De theaters zijn dicht en alle voorstellingen zijn afgelast. Maar creativiteit kruipt waar het niet gaan kan. Theatermakers zoeken naar manieren om hun publiek te blijven vermaken en ontroeren. En ze blijken heel goed te zijn in roeien met de riemen die je hebt.

blockquote
Verhalen vertellen, mensen moed geven, de moraal hoog houden en zo laten zien dat kunst wendbaar is in tijden als deze.
DE VANDALEN

Theater on demand

De nieuwe voorstellingen blijven nog even op de plank liggen, maar theatergezelschappen delen wel al gespeelde voorstellingen. Een unieke kans voor elke theaterliefhebber om nog eens te genieten van zijn favoriete stuk of een gemiste voorstelling alsnog te kunnen zien. Het gloednieuwe platform Theaterflix biedt toneel, cabaret en jeugdtheater aan! 

theater_theaterflix.jpg
Theaterflix, theater on demand
theater_theaterflix.jpg

ITA's Decamerone: verhalen in tijden van de pest

In de veertiende eeuw beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in Decamerone hoe tien jonge mensen Florence ontvluchten, uit angst voor de pest. De vluchtelingen vertellen elkaar elke dag verhalen. Verhalen met humor, maatschappelijke kritiek en lichte erotiek. Want verhalen houden ons op de been in tijden van nood. De vaste acteurs van Internationaal Theater Amsterdam (ITA) brengen elke dag een verhaal uit Decamerone. Bekijk hieronder het allereerste verhaal, voorgelezen door Ramsey Nasr. 

Toen we de tijd hadden

De webserie ‘Toen we de tijd hadden’ vertelt verhalen over isolatie vanuit isolatie. De webserie wordt in zijn geheel geproduceerd vanuit huis door de leden van collectief DE VANDALEN. Hun missie: verhalen vertellen, mensen moed geven, de moraal hoog houden en zo laten zien dat kunst wendbaar is in tijden als deze. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering. Kijk hieronder de eerste.

Niet op

Meer dan vijftig voorstellingen gaan deze weken niet in première door de coronacrisis. Theaterkrant.nl, het grootste online theaterplatform van Nederland, probeert het leed een beetje te verzachten met ‘NIET OP’. In deze reeks interviews vertellen theatermakers over hun voorstelling op de dag dat die eigenlijk in première zou gaan. Acteur Romana Vrede beet het spits af over 'Trojan Wars' van HNTjong. 

Berichten vanuit de bunker

Collectief Het Paradijs toont elke dag om 20.30 uur 'Berichten uit de bunker': een eclectisch sketchprogramma op basis van samenwerkingen en actualiteiten van die dag, opgenomen vanuit de kelder van Theater Bellevue in Amsterdam. 

Deel dit artikel