De Radio4 actie Klassiek Geeft heeft 1723 instrumenten opgeleverd en ook nog eens 44.048 euro voor het Instrumentendepot Leerorkest.

In aanwezigheid van minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap werd de uitslag bekend gemaakt. In totaal schonken luisteraars 1723 muziekinstrumenten aan de actie. De veiling heeft 16.030 euro opgebracht en aan donaties kwam 28.018 euro binnen, dit maakt samen een bedrag van 44.048 euro.

Marwil Straat, zendermanager Radio 4, is dolgelukkig met de grote opbrengst: “Het is fantastisch om te merken hoe onze luisteraars betrokken zijn bij onze actie en massaal hun oude instrumenten hebben ingeleverd, meeboden op een veilingitem of een donatie deden. Hiermee geeft het Instrumentendepot Leerorkest vele kinderen de kans om een muziekinstrument te leren bespelen. Zo geven we de liefde voor muziek door aan een nieuwe generatie en dát is waarvoor we de actie voor de tweede keer op touw hebben gezet”.

VondelCS

Tijdens de finale live vanuit VondelCS was de animo om instrumenten in te leveren groot. Sommige luisteraars kwamen aan met boodschappentassen vol instrumenten. Dit leidde tot een rij bij het inzamelpunt in het Vondelpark in Amsterdam.

Veiling

Luisteraars boden veel op de veilingitems. Bijzondere items waren bijvoorbeeld de baton van Bernard Haitink die 1.005 euro opbracht, een dag met Perquisite voor 1.050 euro, en huiskamerconcerten van Calefax en Tania Kross voor resp. 1.650 en 2.000 euro.

Instrumentendepot Leerorkest

Met de actie Klassiek Geeft zamelde Radio 4 muziekinstrumenten en geld in voor het landelijke Instrumentendepot Leerorkest dat als doel heeft zoveel mogelijk kinderen in Nederland de kans te geven een muziekinstrument te leren bespelen. Het instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan leerorkesten en vergelijkbare initiatieven voor kinderen in de basisschoolleeftijd in heel Nederland. 

Bekijk de bekendmaking:

 

Deel dit artikel