De komende maanden staan er weer leuke klassieke evenementen op het programma bij VondelCS in Amsterdam. Zo begint de serie 'Bloed, Zweet en Concerten Live!' aan zijn derde seizoen, viert strijkorkest Lundi Bleu haar tienjarig jubileum en zijn er bijzondere musici te gast bij de liveshow Het Klankcafé.

Bloed, Zweet en Concerten Live! met Camerata RCO

Dit voorjaar vindt het derde seizoen van de succesvolle concertserie Bloed, Zweet en Concerten Live! met Camerata RCO plaats in VondelCS. Na de successen van de afgelopen twee series hebben Camerata RCO en VondelCS besloten de serie voort te zetten. Tot nu toe werd er nog geen enkele vraag twee keer gesteld en zijn er nog genoeg anekdotes om te vertellen. "Het ongedwongen karakter en de interactie met het publiek maakt deze serie erg bijzonder. We hebben in de loop van de jaren zoveel mooie anekdotes verzameld, die moeten we wel delen met het publiek", aldus Hein Wiedijk, klarinettist van Camerata RCO. De concerten vinden plaats op zaterdag 12 maart, 2 april, 16 april en 21 mei. Het programma is als volgt:

Zaterdag 2 april: 'Piano Trio' van Mozart en 'Klarinetkwartet' van Mozart - Hein Wiedijk [klarinet], Annebeth Webb [viool], Vilém Kijonka [altviool], Leonard Besseling [cello] en Nicolas van Poucke [piano]

Zaterdag 16 april: 'Kadenza voor contrabas solos' van Auto Aho, 'Concertino voor fluit, altviool en contrabas' van Schulhoff, 'Choco Loco voor altviool en contrabas' van Dirksen, 'Artificiale 1 voor altviool en tape' van Moultaka, 'Les folies d'Espagne voor solo fluit' van Marais en 'Fluitkwartet in D groot' van Mozart - Annebeth Webb [viool], Lilli Maijala [altviool], Olivier Thiery [contrabas] en Sarah Ouakrat [fluit]

Zaterdag 21 mei: 'Trio voor hobo, cello en piano' van Beethoven en 'Sextet voor piano, viool, 2 altviolen, cello en contrabas' van Mendelssohn, Rotislav Krimer [piano], Alexei Ogrintchouk [hobo], Annebeth Webb [viool], Vilém Kijonka [altviool], Frederik Boits [altviool] en Jérôme Fruchart [cello]

Jubileumconcert Lundi Bleu met Laurens Woudenberg

Strijkorkest Lundi Bleu viert haar 10 jarig jubileum, onder andere met een concerttour langs Supperclub, Paradiso en VondelCS. Het afgelopen decennium is Lundi Bleu synoniem komen te staan voor verrassende muziek, hechte samenklank en vernieuwende concepten. Dit bracht de strijkers al naar diverse landen en bijzondere muzikale uitstapjes. Dit voorjaar viert Lundi Bleu groots haar jubileum met een tour langs diverse podia. Op zondag 10 april geeft Lundi Bleu in VondelCS samen met solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest Laurens Woudenberg een preview van Mozarts 'Hoornconcert', dat hij enkele weken later met het KCO speelt.

Uitzending Het Klankcafé bijwonen?

Het Klankcafé is een luchtige en toegankelijke liveshow over klassieke muziek. De één uur durende show is gevuld met actualiteiten uit de wereld van klassieke muziek, interviews met musici, reportages, columns en live muziek. Presentator Louis Gauthier en een maandelijks wisselende sidekick leiden het publiek langs vaste ingrediënten van de show. Zo zijn er altijd twee gasten: een gevestigde artiest en aanstormend talent. Naast het interview treden zij ook op.

Het programma van 20 maart:

Zanger Wouter Hamel start begin april een theatertour en komt met een nieuw album waar stijlen als jazz, klassiek en pop samenkomen. Zijn nieuwe plaat is het persoonlijkst tot nu toe. Familie, vriendschap en ons land zijn terugkomende thema's op de release. Het Klankcafé heeft een primeur, want speciaal voor de uitzending speelt hij in akoestische setting nieuwe tracks van zijn album. Het jong talent is Laetitia Gerards, die eerder de Young Talent Award ontving van Het Concertgebouw. Voor Laetitia staat er veel op de rol en in de uitzending wordt uitgevonden wat dat is. Verder schuift kunstenaar Koen Wilgehof aan. Hoe verwerkt hij muziek in zijn kunst? Je ziet het tijdens zijn mini-expo in de studio. Sidekick deze uitzending is jazzpianist Daan Herweg. Uitzending bijwonen? De deuren staan vanaf 15:30 uur voor je open!

Het programma van 17 april:

Pianist Michiel Borstlap vertelt over zijn nieuwe album en speelt hier ook een stukje van. Michiel is groot liefhebber van klassieke muziek; dat is dan ook duidelijk hoorbaar in zijn werk. De jonge talenten van deze uitzending zijn Thomas Triesschijn (blokfluit) en Aljosja Mietus (klavecimbel). Onlangs haalde het duo via crowdfunding genoeg geld op om een pracht album uit te geven met oude muziek, dat lovende recensies kreeg in de geschreven media. Als side-kick schuift Felicia van den End deze uitzending aan. Uitzending bijwonen? De deuren staan vanaf 15:30 uur voor je open!

Deel dit artikel