Zaterdag 29 augustus trapt AVROTROS, dé omroep voor Kunst & Cultuur, het nieuwe culturele televisie- en radioseizoen af in VondelCS. Onderdeel daarvan is het Maestro-moment, waarbij orkest De KlankKast klaar zit achter een lege bok. Kom langs, en misschien schittert u straks als dirigent voor het orkest!

Deze culturele dag loopt parallel met de Uitmarkt in Amsterdam. Neem een break van de activiteiten in de binnenstad en kom in VondelCS kijken naar wat AVROTROS in het nieuwe seizoen allemaal te bieden heeft op het gebied van kunst en cultuur!

Maestro

Het televisieprogramma Maestro, waarin bekende Nederlanders leren dirigeren, was afgelopen jaar een groot succes, met gitarist Spike van Di-rect als winnaar. Vorige week werd er bekend gemaakt dat het programma een nieuw seizoen krijgt! Om dat te vieren organiseert AVROTROS de wedstrijd 'Uw eigen Maestro-moment'. Altijd al zelf op de bok willen staan en een orkest willen dirigeren? Kom dan langs!

Kom dirigeren!

29 augustus staat er in VondelCS in Amsterdam een bok klaar, voor orkest De KlankKast. In totaal zijn er vier tijdsblokken: 14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur waarbij een van de volgende werken kan worden gedirigeerd:

- Eerste deel uit de Vijfde Symfonie van Beethoven  

- 'In de hal van de Bergkoning' uit Peer Gynt van Edvard Grieg

 

- 'An der schönen blauen Donau' van Johann Strauss

 

Presentator en zanger Ernst Daniel Smid en de concertmeester van De KlankKast zijn aanwezig om uit te leggen hoe het dirigeren in zijn werk gaat. Wilt u uw moment of fame pakken? Kom dan zaterdag langs bij VondelCS, en wie weet krijgt u de kans om als ware dirigent aan de slag te gaan!

Deel dit artikel