Heb je ook zo genoten van Krabbé zoekt Van Gogh? Of heb je de serie op tv gemist? Goed nieuws! Krabbé zoekt Van Gogh wordt herhaald en de DVD met alle afleveringen is vanaf nu ook verkrijgbaar in onze webshop!

Je kunt de herhaling van Krabbé zoekt Van Gogh zien op NPO 2, op de volgende dagen:

Woensdag 16 dec. - 15:10 uur

Donderdag 17 dec. 15:10 uur

Vrijdag 18 dec. - 15:20 uur

Dinsdag 22 dec. - 14:55 uur

Woensdag 23 dec. - 14:55 uur

Donderdag 24 dec. - 15:15 uur 

Ook goed om te weten: De DVD van Krabbé Zoekt Van Gogh is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop!

De serie

In 'Krabbé zoekt Van Gogh' reist acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé Vincent van Gogh achterna. Onderweg ontmoet hij hedendaagse kunstenaars die door Van Gogh geïnspireerd worden.

Onder de huid

Jeroen Krabbé is al zijn hele leven gefascineerd door Vincent van Gogh. Niet alleen door zijn werk, maar ook door zijn leven. Hoe komt het dat deze kunstenaar zo onder zijn huid gekropen is? En niet alleen bij Krabbé, maar bij ontzettend veel mensen wereldwijd. Waarom raakt hij mensen zo diep?

Zoektocht

125 jaar na de dood van Van Gogh reist Krabbé de kunstenaar achterna. De zoektocht loopt via Amsterdam, Nuenen, de Borinage en Parijs naar Arles en Saint-Rémy-de-Provence. Tenslotte bezoekt hij het graf van Van Gogh in Auvers-sur-Oise.

Ontmoetingen

Onderweg ontmoet Krabbé Nederlandse kunstenaars die eveneens geïnspireerd zijn door Van Gogh. Hij of zij gaat ter plekke, op een historische Van Gogh-locatie, een kunstwerk maken naar aanleiding van de grote meester. Hoe ervaart de kunstenaar het om anno 2015 in het korenveld te staan en een eigen interpretatie te maken van het beroemde werk van Van Gogh?

Diep in het hart

Samen met Krabbé maakt de kijker een roadtrip langs plaatsen waar Van Gogh geweest is, zoals het huis in Nuenen waar hij zijn Aardappeleters schilderde, het beroemde Nachtcafé in Arles, de inrichting in Saint Remy. Krabbé vertelt, onderzoekt en ontdekt waarom Van Gogh 125 jaar na zijn dood ons nog altijd zo weet te treffen, diep in het hart.

Twitter mee via #krabbezoektvangogh

Deel dit artikel