Dit jaar vindt op dinsdag 8 maart - tijdens internationale Vrouwendag - de eerste editie van ‘Meer dan Muze’ plaats. Dit kunst- en cultuurprogramma zet werk van vrouwelijke makers in de schijnwerpers.

Internationale Vrouwendag is de jaarlijkse viering van de strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Dit jaar staat Internationale Vrouwendag in het teken van kunst en cultuur.

Vrouwenfonds Mama Cash is dit jaar een initiatief gestart in samenwerking met ruim twintig musea, podia en andere kunstinstellingen. Het idee achter ‘Meer dan Muze’ is om vrouwen niet alleen in de rol van muze te laten zien, maar juist als choreografen, schrijvers, schilders, componisten, fotografen, DJ’s en producenten.

In meer dan twintig culturele instellingen door heel Nederland zijn verschillende activiteiten georganiseerd. Museon Den Haag besteedt aandacht aan het werk van vrouwelijke schrijvers in de negentiende eeuw. Daarnaast is in City of Wesopa in Weesp is de filmvertoning te zien van ‘Sufragette’, een film over vrouwen die strijden voor het vrouwenkiesrecht. Het Rijksmuseum organiseert een speciale tour langs schilderijen van vrouwelijke kunstenaressen en vertelt over bijzondere vrouwen uit de geschiedenis.

Ruim twintig culturele instellingen door heel Nederland openen op dinsdag 8 maart 2016 hun deuren ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag. Het hele programma vind je op de website van 'Meer dan Muze'.

Deel dit artikel