In de maand mei 2014 organiseert Huis Marseille op zondagmiddagen een reeks Gallery Talks naar aanleiding van de tentoonstelling Apartheid & After.

Wie op zoek is naar verdieping kan iedere zondag terecht bij Huis Marseille. In een reeks zogenaamde Gallery Talks delen verschillende experts hun visie op een tentoonstelling met het publiek. Zondag 18 mei is het de beurt aan kunsthistoricus Jhim Lamoree. Hij zal dieper ingaan op de tentoonstelling Apartheid & After.

Apartheid & After

Apartheid & After laat zien hoezeer het recente verleden de waarneming van nu kleurt. De tentoonstelling is gebaseerd op een idee van fotograaf David Goldblatt. Met het doel om de kwaliteit, diversiteit en de dynamiek die de fotografie in Zuid-Afrika nu kent ook in Nederland te laten zien; er liggen hier immers van oudsher banden met dit land.

David Goldblatt

Jhim Lamoree is kunsthistoricus. Hij is werkzaam als conservator voor Kranenburgh, de culturele buitenplaats in Bergen en als presentator van Kunstuur. David Goldblatt is een van zijn favoriete fotografen. In zijn Gallery Talk zal hij vooral op diens oeuvre ingaan.

Gallery Talks

Zondag 18 mei 2014

14:00 uur in Huis Marseille

Aanmelden kan via info[at]huismarseille[dot]nl

Toegang gratis (excl. museumtoegang)

Meer informatie vind je op huismarseille.nl

Deel dit artikel