Vanaf vandaag tot en met zondag 31 mei kunnen kunstliefhebbers hun ogen uitkijken op de KunstRAI in Amsterdam. Dit jaar presenteren maar liefst 64 galerieën werk van verschillende kunstenaars.

De KunstRAI

De jaarlijks terugkerende kunstbeurs wordt ieder jaar gehouden in de Amsterdam RAI. Het is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepaste kunst. Met ruim 60 deelnemers weerspiegelt het evenement de diversiteit van het Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design. Aan de kunstbeurs doen galerieën, kunsthandels, Nederlandse kunsttijdschriften en enkele kunstenaarsinitiatieven mee.

Galerieën

Dit jaar geeft de beurs de gelegenheid aan jonge galerieën om zich te presenteren, waaronder een groot aantal die voor het eerst aan de beurs meedoen. In zogeheten RAW EDGE en PICCOLO stands presenteren zij voornamelijk werken van jonge, verrassende kunstenaars. Daarnaast hebben 18 galerieën de SOLOSTANDS ingericht met kunstwerken van kunstenaars die volgens hen extra aandacht verdienen.

Affiche

Het affiche wordt al jaren gemaakt door Anthon Beeke en toont ieder jaar een persoonlijkheid die past bij de cultuur en tijd van het moment. Dit jaar koos Anthon Beeke voor Wim Pijbes, kunsthistoricus en directeur van het Rijksmuseum. Op het affiche is Wim Pijbes te zien die zich verstopt achter een replica van een 9.000 jaar oud masker uit de heuvels van Judea.

Van woensdag 27 mei tot en met zondag 31 mei 2015 is de KunstRAI te bezoeken in de Amsterdam RAI.

Deel dit artikel