DE WINNAARS ZIJN BEKEND - Na een ware eindspurt in de laatste dagen is Kunstwedstrijd ‘het Naakt’ vannacht met 3500 unieke kunstwerken gesloten. Aan de jury de schone taak om hieruit een selectie van 20 werken te maken.

Bekijk de inzendingen in de online galerij 

Bekijk de video van de prijsuitreiking

Voorselectie

De jury, bestaande uit Ralph Keuning (directeur van Museum de Fundatie) en beeldend kunstenaars David Bade en Marte Röling, gaat de komende dagen aan de slag om de inzendingen te beoordelen om tot een voorselectie te komen. De makers van deze 20 werken worden begin volgende week telefonisch uitgenodigd om hun werk van 31 mei t/m 19 juni te exposeren in Museum de Fundatie.

Juryprijs

Op vrijdagmiddag 10 juni maakt de jury in Museum de Fundatie de winnaars bekend. De jurywinnaar krijgt een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis 'Kunst in Bilbao' voor twee personen van SRC Reizen aangeboden. Het werk van de winnaar wordt daarnaast afgedrukt in het zomernummer van het Kunst & Cultuur Magazine en de maker van het werk mag een week lang werken in de Torenkamer in VondelCS van het culturele radioprogramma 'Opium op 4'.

Publieksprijs

Op de twintig door de jury geselecteerde werken kan vanaf 30 mei via avrotros.nl/kunst gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs: een 3-daagse busreis 'Musea Noord-Frankrijk' voor 2 personen van SRC Reizen. Mocht je de werken graag in het echt willen bekijken, dan kan dat. Tijdens de expositie van de werken in Museum de Fundatie in Zwolle kun je tot 10 juni je stem in het museum uitbrengen.

Deel dit artikel