Een flow van dromerige sounds, melodieën en beats, dat is de muziek van Liloe Barend. In het Opium Atelier maakte deze zangeres, gitarist en songwriter liedjes voor haar nieuwe EP: 'Ik heb de laatste tijd heel wat muzikale en tekstuele ideeën gespaard, maar nog niet echt tijd gehad om die uit te werken'. 

Liloe Barend (1990) studeerde in 2012 af aan de ArtEZ Popacademie in Enschede. Haar muziek is te omschrijven als Indie pop. Liloe laat zich inspireren door de sounds van Maggie Rogers, HAIM, Alice Merton, maar ook artiesten zoals KT Tunstall & Tash Sultana. In het atelier heeft Liloe de tijd om stil te staan en al haar ideeën uit te werken tot nieuwe nummers. 

Opium atelier

Elke week ontvangt het radioprogramma Opium een kunstenaar in het Opium Atelier, een pipowagen aan de vijver van het AVROTROS-gebouw in Hilversum, die vijf dagen de tijd krijgt om tot een werk te komen of te experimenteren. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending en aan het eind van de week haalt presentator Annemieke Bosman de kunstenaar op uit het atelier en wordt het voltooide werk gepresenteerd in de uitzending. 

 

Opium is elke werkdag tussen 22:30 - 00:00 uur te horen op NPO Radio 4

blockquote
Wanneer is een nummer af? Dat is altijd de vraag
Liloe Barend

Er zijn drie projecten waar Liloe mee bezig is. De eerst is als gitariste in de all-female rockband STEAM. Verder zingt ze en speelt ze gitaar in het duo Chansonnettes. En ze werkt aan de weg met haar eigen solo project onder de naam Liloe Rix, waar ze al eerder haar EP 'Today' mee heeft uitgebracht.

Beluister hier hoe het Liloe Barend is vergaan in het Opium Atelier

Uit het dagboek van Liloe  

Ik heb gister toch tot iets te laat doorgewerkt. In bed dwarrelde de melodieën nog door mijn hoofd en die kreeg ik niet gestopt. Het was een koude nacht, dus heel veel slaap heb ik niet gehad. 

Laat ik dag 2 maar beginnen met een warme douche en een kopje koffie. Ik luister naar de tracks die ik gister gemaakt heb. De dag erna met een fris oor de nummers luisteren is altijd fijn.

Er missen nog wat zinnen dus daar ligt de focus op vandaag om de gaatjes in te vullen.  Verder ben ik bezig geweest met het 3e nummer.  Als werktitel heeft het nu ‘accept’. Vandaag iets vroeger naar bed, zodat ik morgen weer fris de dag kan beginnen. 

                                                                      ‘Accept the things I cannot change
                                                                               Let go what was before   

                                                                                   Yes I have a past
                                                                                but you have to know
                                                                            I don’t live there anymore’

Wil je ook werken in het Opium Atelier? Mail dan naar [email protected]

Deel dit artikel