'De Nachtwacht' van kunstenaar Rembrandt van Rijn wordt gerestaureerd in het Rijksmuseum: op zaal voor de ogen van de museumbezoekers en vanaf oktober elke dinsdag op NPO 2 Extra. 

Van 1 oktober 2019 t/m 28 juli 2020 toont NPO 2 Extra, elke dinsdag om 16.30 uur live beelden van de restauratie van het schilderij 'De Nachtwacht' in het Rijksmuseum in Amsterdam. Bekijk de restauratie en luister mee met de restauratoren en externe experts. 

NPO 2 Extra vind je online op de website van NPO Start. Of op tv bij Ziggo op kanaal 222 en bij KPN op 88.

Wil je meer weten over Rembrandt en zijn meestwerken?

Het raadsel Rembrandt

Onno-Blom-1280-Het-raadsel-Rembrandt.jpg
Onno Blom presenteert Het raadsel Rembrandt
Onno-Blom-1280-Het-raadsel-Rembrandt.jpg

In het programma Het raadsel Rembrandt gaat Rembrandt-biograaf Onno Blom op zoek naar de man achter de legende. Hij reist in Rembrandts voetspoor om te ontdekken wie de meesterschilder écht was. In Leiden schetst Onno het beeld van een jonge molenaarszoon vol ambitie en dromen, die ervan overtuigd is dat hij als schilder de wereld zal veroveren. In Amsterdam bezoekt Onno de plekken waar Rembrandt zijn grootste successen boekte, maar ook flinke tegenslagen te verwerken kreeg in zijn persoonlijke leven.

Bekijk Het raadsel Rembrandt

Six over Rembrandt

Six-over-Rembrandt-Over.jpg
Jan Six presenteert Six over Rembrandt
Six-over-Rembrandt-Over.jpg

Door zijn jarenlange passie voor Rembrandt laat Jan Six - nazaat van Rembrandts goede vriend Jan Six 1e - je met een andere blik kijken naar het imposante oeuvre van de grootste schilder uit de Gouden Eeuw.

Bekijk Six over Rembrandt

 

Lees: meer over Rembrandt van Rijn

Restaurateur Michel van de Laar, lid van het Geheim van de Meester-team, was betrokken bij de laatste restauratie van het meesterwerk en deelde zijn ervaringen.

De laatste jaren van zijn leven had Rembrandt het erg zwaar. Toch maakte hij juist in deze periode veel van zijn beste werken. Tot in zijn laatste levensjaar aan toe! Wat was het laatste schilderij en zelfportret dat de meester maakte?

Deel dit artikel