Het AVROTROS Vrijdagconcert is eenmalig ook op donderdag te horen. 20 oktober spelen Arthur en Lucas Jussen samen met het Radio Filharmonisch Orkest werken van Mozart en Wagner. U kunt live meeluisteren!

Drie pianopartijen

Arthur en Lucas nemen in Mozarts ‘Lodron’ eigenlijk drie pianopartijen voor hun rekening, omdat Mozart een versie voor drie piano’s nog eens omwerkte voor een versie voor twee piano’s. Henk de Vlieger, oud-slagwerker van het RFO, maakte een ‘pocketversie’ van Wagners 'Ring des Nibelungen', waarin hij de mooiste orkestrale delen samenvoegt tot één groot symfonisch gedicht. De Jussen-broers en het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz spelen de prachtige werken live in TivoliVredenburg op donderdag 20 oktober 2016.

De uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Markus Stenz

Arthur Jussen [piano] en Lucas Jussen [piano]

Op het programma

Mozart: Concert voor twee piano’s en orkest, KV 242 ‘Lodron’

Wagner/De Vlieger: An orchestral adventure (Der Ring des Nibelungen)

Kijk en luister mee

Het concert op donderdag 20 oktober wordt live uitgezonden in een extra AVROTROS Vrijdagconcert. Luister vanaf 20:00 uur live mee op NPO Radio 4. Het concert wordt ook op video opgenomen en is in de week van 24 oktober te zien op het YouTube-kanaal van AVROTROS Klassiek.

Deel dit artikel