Govert Jan Bach vertelt in het luisterboek 'Maarten Luther en Johann Sebastian Bach' over de levens en het werk van grensverleggers Luther en Bach. In de box zitten ook twee cd's met de vier 'Lutherse missen' van Bach door Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.

Luther en Bach

Auteur en programmamaker Govert Jan Bach geeft in het luisterboek een hoorcollege over twee invloedrijke genieën: Maarten Luther en Johann Sebastian Bach. Er zijn veel overeenkomsten tussen de theoloog en musicus, ook al zaten er twee eeuwen tussen ze in. Luther zette de wereldgeschiedenis op zijn kop met zijn gevecht met de keizer en paus en Bach zette de wereld op zijn kop met zijn ongeëvenaarde muziek. Dit laatste was niet gebeurd zonder Luther: Bach werd in zijn denken en componeren ingrijpend beïnvloed door de theoloog.

Hoorcollege

Na zijn succesvolle luisterboeken over de 'Matthäus-Passion', de 'Johannes-Passion' en het 'Weihnachtsoratorium' gaat Govert Jan Bach in zijn nieuwe luisterboek op zoek naar de musicus in Luther en de theoloog in Bach. Dat doet hij aan de hand van talloze muziekvoorbeelden uit de renaissance en barok. Daarnaast bevat het luisterboek twee cd's met de vier 'Lutherse missen' van Bach door Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.

Benieuwd naar het luisterboek?

We mogen vijf exemplaren van het luisterboek weggeven. Stuur om kans te maken een mailtje naar klassiek[at]avrotros[dot]nl met als onderwerp 'Prijsvraag Luther en Bach’ en vermeld daarin uw adresgegevens en het antwoord op de volgende vraag: In 2015 vierde De Klassieken de 330e verjaardag van Bach met De Bach Helpdesk. Bach-kenners gaven antwoord op dringende vragen over de componist. Eén van de vragen was wat het lievelingsinstrument van Bach is. Welk antwoord werd er gegeven? Tip: luister de uitzending terug. De prijsvraag loopt t/m woensdag 1 februari 2017.

Informatie over het luisterboek:

Govert Jan Bach over Maarten Luther en Johann Sebastian Bach: twee grensverleggers

Inclusief twee cd's met de 'Lutherse missen' van Bach door Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe

Uitgeverij Rubinstein i.s.m. Warner Classics

ISBN 9789047622970

Beluister een fragment uit het luisterboek 'Govert Jan Bach over Maarten Luther en Johann Sebastian Bach':

 

Deel dit artikel