In navolging van de vorige succesvolle AVROTROS themamaanden, organiseren we binnenkort de Maand van het Naakt met bijbehorende kunstwedstrijd. De opdracht: schilder, teken of beeldhouw een naakt. En wie weet hangt of staat jouw werk straks in Museum de Fundatie in Zwolle!

Het thema

Het afbeelden van naakten is iets wat al eeuwen gebeurt. Zo kent iedereen ongetwijfeld de hele dikke prehistorische Venusbeeldjes of de naakte, gespierde mannen van de oude Grieken. Desondanks lijkt het afbeelden van naakten vandaag de dag niet altijd even geaccepteerd. Toch dagen wij jullie uit om een origineel kunstwerk te maken met als thema naakt.

De jury

De jury bestaat dit keer uit Ralph Keuning – directeur van Museum de Fundatie – en beeldend kunstenaars Marte Röling en David Bade. Zij beoordelen de werken op originaliteit en kwaliteit. Twintig deelnemers worden uiteindelijk uitgenodigd om hun werk te exposeren in Museum de Fundatie in Zwolle. Hier zal de jury de werken beoordelen en zijn oordeel vellen. Aan het einde van de dag maakt de jury de publieks- en een juryprijswinnaars bekend.

Prijzen

De juryselectie mag zijn werk exposeren in Museum de Fundatie. Daarnaast wordt het werk van de jurywinnaar afgedrukt in het Kunst & Cultuur Magazine en mag de maker van het werk een week lang werken in de Torenkamer van radioprogramma Opium op 4. Bovendien krijgen jury- en publiekswinnaar een geheel verzorgde kunstreis van SRC Reizen aangeboden.

Meedoen

Eind april gaan wij van start met de AVROTROS Maand van het Naakt. De precieze data worden binnenkort via de website bekend gemaakt. Je kunt natuurlijk wel alvast beginnen met je kunstwerk, zodat het mooi op tijd droog is als de wedstrijd begint!

Deel dit artikel