Kan visagie ook kunst zijn? Als je het werk van Ellis Faas ziet, zou je zeggen van wel. In het najaar exposeert de visagiste foto's van haar creaties tijdens de Affordable Art Fair in Maastricht.

Ellis Faas (1962) heeft het goed voor elkaar. Ze lanceerde een succesvolle make-uplijn en de Parijse Vogue noemde haar ‘een van de meest talentvolle visagisten van haar generatie’. Faas doet de make-up van actrices en modellen voor advertenties in de allergrootste internationale modebladen. En wat ze met hun gezichtjes doet is buitengewoon kunstig.

Voor de advertenties werkt Faas bovendien samen met de grootste fotografen ter wereld. Zo maakte ze met Inez van Lamsweerde een bekroonde advertentiecampagne voor Louis Vuitton. Ander werk met de beroemde fotografe hangt in verschillende musea over de hele wereld. Na Van Lamsweerde volgden samenwerkingen met fotografen als Mario Testino, Terry Richardson, Patrick Demarchelier en Jean-Paul Goude.

Wat maar weinig mensen weten, is dat ook Faas haar carrière begon als fotografe. Eerst portretteerde ze vooral zichzelf, getransformeerd door middel van make-up. Later begon Faas ook andere door haar opgemaakte mensen te fotograferen. De foto’s zijn rauw en vaak erg kleurig. Een aantal foto’s van Faas – onder meer een nieuw fotodrieluik – zullen binnenkort te zien zijn tijdens de Affordable Art Fair in Maastricht.

De Affordable Art Fair wordt van 3 april t/m 6 april gehouden in de Timmerfabriek in Maastricht.

Deel dit artikel