Voor mensen met een fysieke beperking is het nu mogelijk om door middel van een Robot de tentoonstellingen in het Van Abbemuseum te bezoeken.

Virtueel genieten van kunst

Stel: je kunt zelf niet meer naar het museum vanwege een fysieke beperking maar houdt wel heel erg van kunst, wat doe je dan? Het Van Abbemuseum bedacht een robot die het mogelijk maakt het museum virtueel te bezoeken en vanuit huis te genieten van de kunst. Mensen kunnen inloggen op de robot en zodoende door het museum 'heenrijden'. Thuis zien ze op hun computerscherm wat de robot filmt en zo kan de hele tentoonstelling virtueel bezocht worden. Het project maakt onderdeel uit van het Special Guests programma van het Van Abbemuseum, waarmee het museum hoopt voor iedereen toegankelijk te worden.

Reserveer de Robot

Gedurende de introductieperiode tot en met eind november is het gebruik van de robot gratis. Wel moet er van tevoren gereserveerd worden, dit kan via de site van het Van Abbemuseum. Nadat iemand is ingelogd staat er een begeleider van het museum klaar om je te begeleiden door het museum en de besturing uit te leggen. Ook kan hij of zij eventuele vragen over de kunst beantwoorden.

Bekijk het filmpje over de robot op ARTtube

Deel dit artikel