De ingezonden werken werden door de jury beoordeeld. Op basis hiervan werd een juryselectie van 25 werken gemaakt, waar van 28 november tot 7 december 2014 gestemd kon worden. Zowel de jury- als de publieksprijs werden op 7 december 2014 bekend gemaakt.

Online galerij

Met ruim 2.800 inzendingen is de inzendtermijn op 23 november 2014 verstreken. De overweldigende hoeveelheid schilderijen die de afgelopen weken op de redactie binnenstroomde, is terug te zien in de online galerij.

De jury

De jury, bestaande uit Stijn Huijts (directeur van het Bonnefantenmuseum), Willem de Winter (schilderijenexpert bij Tussen Kunst en Kitsch) en Ina van Zyl (beeldend kunstenares), heeft zich gebogen over de ingezonden stillevens. Op basis van de ingezonden foto's maakten zij een voorselectie van 25 schilderijen. De makers van deze werken werden uitgenodigd om op zondag 7 december 2014 met hun werk naar VondelCS in Amsterdam te komen.

Juryprijs

In VondelCS beoordeelde de jury de originele werken en maakte vervolgens de winnaar van de juryprijs bekend. Het winnende schilderij wordt tentoongesteld in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en de maker van het werk krijgt een Rembrandt schilderkist van Royal Talens.

Publieksprijs

Op de juryselectie van 25 schilderijen kon van 28 november tot 7 december 2014 gestemd worden. Ook de publieksprijs werd op 7 december 2014 uitgereikt. De winnaar ontvangt eveneens een Rembrandt schilderkist van Royal Talens.

Deel dit artikel