Fotografen t/m 16 jaar maakte kans op de juniorprijs van de AVROTROS Fotografiewedstrijd. Op zaterdagmiddag 5 december 2015 maakte fotograaf Ahmet Polat bekend dat Meyke Noot de winnaar is van de juniorprijs!

Meyke over haar werk

'Ik heb deze foto gemaakt met de timer toen ik thuis de vaatwasser aan het leegruimen was. Onze keuken is echt een plek die bij 'thuis' hoort voor mij.'

Ahmet Polat

Meyke ontving uit handen van jurylid en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat de juniorprijs: een workshop van Ahmet zelf!

Van kopje thee tot vluchteling

In de donkere maanden van het jaar, waarin men meer tijd binnenshuis doorbrengt, ging AVROTROS op zoek naar het thuisgevoel van Nederland en organiseerde een fotografiewedstrijd rondom het thema 'Thuis'. De inzendingen waren zeer divers. Zo zagen we veel gezellige huistaferelen, dieren met een hoog aaibaarheidsgehalte en warme kopjes thee. Maar ook mensen zonder een eigen thuis: vluchtelingen, zwervers en mensen die hun huis verloren bij een brand. De jury selecteerde uit ruim 2000 inzendingen de 25 mooiste foto's (20 foto's van volwassenen en 5 foto's van junioren t/m 16 jaar). Op deze voorselectie kon gestemd worden door het publiek. Op 5 december 2015 maakte de jury, bestaande uit Benno Tempel (directeur van het Fotomuseum en Gemeentemuseum Den Haag) en fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat, de prijswinnaars bekend.

De AVROTROS Fotografiewedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Canon.

Deel dit artikel