De jury van de prestigieuze Sony World Photography Awards 2014 heeft vandaag de winnende amateurfotografen bekendgemaakt. Onder hen zijn twee Nederlanders.

Meer dan 70.000 foto's

De door Sony gesponsorde World Photography Awards is een jaarlijkse wedstrijd van de World Photography Organisation. De wedstrijd kent verschillende categorieën, zowel voor amateurs als voor professionele fotografen. Er zijn in drie categorieën (Professioneel, Open en Jeugd) vanuit 166 landen meer dan 70.000 foto’s ingestuurd. Op 18 maart 2014 zijn de winnende foto’s van amateurfotografen bekendgemaakt.

Nederlandse winnaars

Onder de winnaars zijn ook de Nederlandse fotografen Gert van den Bosch en Theo de Witte. Van den Bosch werd gekozen als winnaar in de categorie Open onderdeel Nature & Wildlife met zijn foto van een pony in de sneeuw. Theo de Witte won met A touch of a 17th century Dutch painting de Netherlands National Award.

Camera

Beide fotografen hebben een professionele camera ontvangen. Gert van den Bosch maakt bovendien kans op een geldprijs van omgerekend 3600 euro. De winnaars in de categorie professionele fotografen worden pas op 30 april 2014 bekendgemaakt.

Expositie

Alle genomineerde foto’s worden van 1 t/m 18 mei 2014 getoond in Somerset House in London als onderdeel van de 2014 Sony World Photography Awards Exhibition.

Deel dit artikel