1 november 2014 is het weer tijd voor de Museumnacht in Amsterdam. Bekijk hier alvast een greep uit het drukke programma.

Een breed aanbod

Tijdens de Museumnacht is er plaats voor DJ-acts, Doe het zelf, Eten en drinken, Film, Live muziek, Mode, Performance, Rondleidingen en Verdieping. Deze activiteiten vinden plaats in 50 verschillende musea verspreid door de stad. Kijk hier voor de tijden en het volledige programma.

Street art tour in Nieuw-West

Veel musea bieden nachtelijke rondleidingen aan door hun normale collectie. Het Street Art Museum Amsterdam heeft echter een andere manier bedacht om bezoekers te enthousiasmeren. Ze bieden namelijk nachtelijke Street art tours aan in Nieuw-West. Je wordt met de bus ‘out of town’ gebracht en krijgt van conservator Anna Stolyarova ter plekke voorbeelden te zien van Street art in het wild.

3D-print je eigen hoofd in LEGO

In het Nemo spelen ze mooi in op het steeds populairder wordende 3D-printen. Je krijgt hier de kans om je eigen hoofd in 3D te printen als LEGO-figuurtje. Leuk voor de kinderen, maar iets zegt ons dat er ook veel ouders vooraan zullen staan om een persoonlijk LEGO-poppetje te laten maken.

Drive-in bioscoop

Een bekend fenomeen uit de States, maar hier minder gewoon: de Drive-in bioscoop. Bij het Van Eesteren Museum krijgt de bezoeker de kans om The American Dream te beleven: een film kijken vanuit de auto met Amerikaanse snacks van de drive-in bar.

Akwasi in de Nieuwe Kerk

De Amsterdamse rapper Akwasi treedt op in een wel heel bijzondere setting: de Nieuwe Kerk. Op deze avond zal hij met enkele bandleden nummers van zijn nieuwe album ‘Daar Ergens’ voor je ten gehore brengen. Het wordt een intieme en akoestische set, perfect om even te ontsnappen aan de drukte van de nacht.

Afterparty met uitzicht op de stad

In het recent geopende Volkshotel is er tot in de late uurtjes het feest L’Armour Toujours, een samenwerking van Donker Collective en Canvas. Het wordt een avond vol livemuziek, DJ-acts en live art, en dit alles op zeven hoog met uitzicht op die prachtige Amsterdamse binnenstad.

Deel dit artikel