Dit weekend is het zover, zaterdag vindt in Amsterdam voor de zestiende keer de Museumnacht plaats. Bezoek tien musea op één avond of volg een nachtelijke rondleiding door de stad.

Programma

Aanstaande zaterdag vindt in Amsterdam voor de zestiende keer de Museumnacht plaats. Tussen 19:00 uur en 02:00 uur kan het publiek door heel Amsterdam meer dan 50 musea en culturele instellingen bezoeken, met dit jaar ook activiteiten die de hele nacht doorgaan. Het programma van dit jaar is zeer gevarieerd: kunst, muziek, mode, dans, theater en speciale performances. Doe mee met één van de nachtelijke tours door de stad (zaklantaarn verplicht), bezoek een politiek ballet en of geniet van literaire performances op de Harry Mulisch boot. Het Nationale Ballet verzorgt dit jaar de officiële opening met een voorstelling in Science Center NEMO.

Praktisch

Met een Museumnachtkaartje heb je toegang tot meer dan 50 musea en culturele instellingen. Met een kaartje kan gratis gebruik gemaakt worden van de pendelbussen (zie website voor precieze haltes) en krijg je korting op verschillende clubs. Daarnaast kun je met een kaartje tot en met 31 december 2015 nog een keer gratis naar één van de musea die meedoen.

De Museumnacht (N8)

is op 7 november 2015 van 19:00 uur tot 02:00 in Amsterdam.

Meer info

Deel dit artikel