Elke week sluit het radioprogramma Opium op 4 een kunstenaar op in de Torenkamer van VondelCS om daar te werken aan zijn of haar magnum opus.

De jonge kunstenaars kunnen in de Torenkamer vijf dagen lang werken aan hun meesterwerk, zonder afgeleid te worden door dagelijkse prikkels. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending van NPO Radio 4 cultuurprogramma Opium op 4. Op vrijdag wordt de kunstenaar door presentator Hans Smit uit de Torenkamer gehaald en wordt het voltooide werk gepresenteerd.

Forty-up

Deze week is de beurt aan fotografe Quintalle Nix. Zij is in 2010 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam. Haar afstudeerproject ‘Forty-up’ werd genomineerd voor de Photoacademy Award 2010 en geëxposeerd in De Melkweg Galerie. Verder heeft ze gewerkt als freelancer voor bladen als VPRO gids en Quote Magazine, maar tegenwoordig richt ze zich steeds meer op haar vrije werk en het exposeren hiervan.

Kwetsbaarheid

In de Torenkamer zal Quintalle Nix werken aan naaktportretten. Een veel voorkomend thema in haar werk is ‘kwetsbaarheid’. “Die kwetsbaarheid wordt het meest zichtbaar, vind ik, als mensen zich blootgeven aan de camera, in de letterlijke zin van het woord.” Nix geeft toe altijd vrouwen te portretteren in haar werk. Komende week gaat ze experimenteren met het portretteren van mannen en zal ze onderzoeken of dit voor haar wezenlijk anders is dan het portretteren van vrouwen.

Opium op 4 is maandag t/m vrijdag tussen 22:30 en 00:00 live vanuit VondelCS te horen op Radio 4. We geven gedurende de week updates over het werk van Quintalle Nix in de Torenkamer. Houdt onze website in de gaten!

Deel dit artikel