Kunstenaar of niet, je krijgt een kans om een kunstwerk de ruimte in te schieten. NASA nodigt iedereen uit om via Twitter en Instagram kunstwerken in te sturen. Die worden dan digitaal met de OSIRIS-REx meegestuurd naar de asteroïde Bennu.

In september wordt de OSIRIS-REx gelanceerd en die neemt een monster mee van de asteroïde. Wil je dat jouw kunstwerk of creatie meegaat op de missie, dan moet je voor 20 maart geüpload zijn.

Hoe en wat maakt eigenlijk niet uit. Je kunt schilderij schilderen, een haiku schrijven, een mooie GIF Photoshoppen of misschien film je jezelf wel terwijl je buikdanst. Alles mag zolang het te maken heeft met de zwaartekrachtsgolven die op 11 februari werden waargenomen. Het ingezonden werk wordt opgeslagen op een chip op het ruimtevaartschip.

OSIRIS-REx is de derde missie van het NASA New Frontiers Programma, een aantal zonnestelsel-ontdekkingsreizen. De eerste reis is naar Pluto geweest, en de tweede is nog onderweg naar Jupiter.

Post wat je uiteindelijk heb gemaakt op Twitter of Instagram met de hashtag #WeAreExplorers en naar de @OSIRISREx op Twitter en naar @OSIRIS_REX op Instagram, maar onthou dat de schijf al voor 20 maart vol kan zijn, dus je kunt beter vroeg dan laat je creatie uploaden.

Deel dit artikel