De programma's van de nieuwe concertreeksen van Het Zondagochtend Concert en het AVROTROS Vrijdagconcert zijn bekend! Bestel de nieuwe seizoensbrochures en win twee VIP-toegangskaarten.

De huidige concertseries van Het Zondagochtend Concert en de Vrijdag van Vredenburg (in het nieuwe seizoen AVROTROS Vrijdagconcert) zijn nog volop bezig, maar u kunt nu al de brochures van het seizoen 2015-2016 bekijken.

Het Zondagochtend Concert -

Bekijk de brochure van het seizoen 2015-2016.

Het nieuwe seizoen van Het Zondagochtend Concert staat in het teken van 'andere werelden'. Het seizoen begint sprookjesachtig; de Essener Philharmoniker speelt Debussy en Dvořák. Verder is het Radio Filharmonisch Orkest de spil van de concertreeks, met o.a. een uitvoering van Brahm's meesterwerk 'Ein deutsches Requiem' o.l.v. Edo de Waart en Sjostakovitsj' 'Eerste Vioolconcert' met soliste Simone Lamsma. De legendarische Tallis Scholars brengen een programma rondom Allegri’s Miserere en het Groot Omroepkoor zingt Cherubini’s wonderschone Requiem. Daarnaast zijn er orkesten van wereldklasse, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin en Amsterdam Sinfonietta. Het Zondagochtend Concert verwelkomt bovendien topsolisten en -dirigenten als Nikolaj Znaider, Arthur en Lucas Jussen, Leonidas Kavakos en Jaap van Zweden.

Lees meer over de concerten en bestel gelijk uw kaarten.

AVROTROS Vrijdagconcert - Bekijk de brochure van het seizoen 2015-2016.

Russische muziek staat dit seizoen centraal bij het AVROTROS Vrijdagconcert (voorheen De Vrijdag van Vredenburg). En dan nemen we ‘Russisch’ heel ruim: naast grote namen zoals Sjostakovitsj, Prokofjev, Moessorgski en Tsjaikovski staat ook muziek van bijvoorbeeld de Oekraïner Valentin Silvestrov, de Est Arvo Pärt, de Georgiër Giya Kantsjeli en de Tataars-Russische Sofia Goebaidoelina op het programma. De nieuwe en Nederlandse muziek is vertegenwoordigd met twee wereldpremières, tien Nederlandse premières en acht Nederlandse werken. Zo verzorgen het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor op 10 april 2016 de wereldpremière van Rude Circles van Robert Zuidam. Van de belangrijkste en meest karaktervolle componist van Denemarken, Carl Nielsen, brengen we onder andere drie van zijn fraaiste symfonieën – een mooie manier om zijn honderdvijftigste verjaardag te vieren! Internationaal gerenommeerde dirigenten en solisten geven acte de présence, onder wie Edo de Waart en Jaap van Zweden; beiden waren eens chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en hebben een grote historie in de omroepconcertseries in Utrecht. En wat dacht u van de serie Grote Violisten, met optredens van onder anderen Leonidas Kavakos, Simone Lamsma, Viktoria Mullova, Vadim Repin en Nikolaj Znaider?

Lees meer over de concerten.

Deel dit artikel