De geheel gerenoveerde Philipsvleugel opent op 1 november 2014 met de tentoonstelling 'Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw'.

Bekijk hierboven de Close Up documentaire 'Dwalen door het Rijksmuseum' (2013)

Philipsvleugel

Met de opening van deze vleugel is de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam na tien jaar voltooid. Ter voltooiing van de transformatie van het Rijksmuseum opent op 1 november 2014 de volledig gerenoveerde Philipsvleugel zijn deuren weer voor het publiek.

Fotografie

De Philipsvleugel is de nieuwe tentoonstellingsvleugel van het museum, met grote en kleinere (inter)nationale tentoonstellingen. De tentoonstelling Modern Times, Fotografie in de 20ste eeuw, bijt het spits af met ruim 400 werken uit de zeer rijke eigen fotocollectie.

Cruz en Ortiz

De Philipsvleugel is in opdracht van de Rijksgebouwendienst vernieuwd door de Spaanse architecten Cruz en Ortiz. Het hoofdgebouw van het Rijksmuseum werd na 10 jaar vernieuwing op 13 april 2013 geopend door Koningin Beatrix.

Close Up

Naar aanleiding van de heropening zond Close Up in 2013 de documentaire Dwalen door het Rijksmuseum uit. Gedreven door nieuwsgierigheid, onthult de film enkele geheimen uit de rijke collectie van het Rijksmuseum. Het gaat hier om vergeten voorwerpen, objecten die niet direct voor de hand liggen, nieuwe aankopen, maar ook bekende topstukken in een ander licht. Objecten die aanleiding zijn voor verhalen die ontroeren, verhalen die aanzetten om meer te zien, anders te kijken en die ruimte laten voor de vrije loop van gedachten. Een ontdekkingsreis langs het bekende naar het onbekende.

Deel dit artikel