Hare Majesteit Koningin Máxima geeft op woensdag 25 mei het startsein voor de NPO Radio 4-actie Klassiek Geeft. Basisschool de Kruisboelijn in Den Bosch is deze editie het toneel voor de feestelijke opening van de jaarlijkse inzamelingsactie.

In een speciale locatieuitzending spreekt NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp met diverse gasten over het belang van muziekonderwijs voor basisschoolleerlingen. Presentatrice Margriet Vroomans doet live verslag van het bezoek van de Koningin en alle activiteiten.

Met deze inzamelingsactie wil NPO Radio 4 de liefde voor muziek doorgeven aan kinderen, en muziekonderwijs voor meer kinderen mogelijk maken. Koningin Máxima neemt op 25 mei het eerste ingezamelde instrument in ontvangst, en geeft het door een basisschoolleerling die het instrument de komende jaren mag bespelen.

NPO Radio 4 Klassiek Geeft

Van 25 mei tot en met 10 juni roept NPO Radio 4 luisteraars uit het hele land op om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Er is ook een online veiling waar er bijzondere veilingitems worden aangeboden, waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt.

Geschiedenis van de actie

In totaal zijn er sinds 2011 meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim € 44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest, voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten.

NPO Radio 4 sluit de actie feestelijk af op 10 juni met een uitzending vanuit VondelCS in Amsterdam, met veel muzikale gasten, live muziek, de laatste binnenkomende instrumenten en de uiteindelijke opbrengst van de actie. Vanaf 25 mei kunt u doneren via de website van Klassiek Geeft.

 

Deel dit artikel