DE MAAND VAN HET NAAKT IS TEN EINDE - AVROTROS gaat naakt. Gedurende de hele maand mei richten we onze aandacht op het naakt in de kunst. Dit pakken we natuurlijk groots aan met verschillende activiteiten, reportages en een wedstrijd.

20 april: Start kunstwedstrijd ‘het Naakt’

In samenwerking met Museum de Fundatie in Zwolle zijn we op zoek naar het best geschilderde, getekende of gebeeldhouwde naakt. Lees hier alle informatie over de wedstrijd.

2 t/m 6 mei: Naaktfotografe Quintalle Nix  in Torenkamer Opium op 4

Naaktfotografe Quintalle Nix mag een week lang werken in de Torenkamer van het radioprogramma Opium op 4. Dagelijks doet ze op Radio 4 verslag van haar vorderingen. Website Opium op 4.

18 mei: Sluiting inzendtermijn AVROTROS Kunstwedstrijd ‘het Naakt’

Inzendingen voor de kunstwedstrijd kunnen tot 23:59 uur worden ingezonden op avrotros.nl/kunst.

30 mei t/m 9 juni: Stemmen voor de publieksprijs

De jury kiest uit alle inzendingen van de AVROTROS Kunstwedstrijd 20 werken waarop van 30 mei tot en met 9 juni door iedereen gestemd kan worden. Het kunstwerk met de meeste stemmen wint de publieksprijs!

31 mei t/m 19 juni: Expositie genomineerden in Museum de Fundatie

De 20 door de jury genomineerde kunstwerken zijn vanaf vandaag te zien in Museum de Fundatie in Zwolle. Tot en met 9 juni kan hier ook op de werken gestemd worden.

4 juni: Close Up – Francesca Woodman

In Close Up de documentaire van naaktfotografe Francesca Woodman. Zaterdag 4 juni in Close Up, om 10:25u op NPO 1.

5 juni: rondleiding Museum de Fundatie in Zwolle

Speciaal voor de AVROTROS Maand van het Naakt organiseert het museum een rondleiding met als uitgangspunt ‘het naakt in de kunst’, waarbij zowel de genomineerde werken als andere naakten uit het museum te zien zijn. Meer informatie hierover volgt later.

10 juni: Prijsuitreiking AVROTROS Kunstwedstrijd ‘het Naakt’

Vandaag maakt de jury in Museum de Fundatie in Zwolle de winnaars van de jury- en publieksprijs bekend maakt. Deze bijeenkomst is besloten.

10 juni: Verslag prijsuitreiking in Opium op 4

Radioprogramma Opium op 4 doet verslag van de prijsuitreiking. 22:30-00:00 uur op NPO Radio 4.

11 juni: Close Up – Marte Röling

Close Up zendt een documentaire uit over de Nederlandse kunstenares Marte Röling. Zij is jurylid van de AVROTROS Kunstwedstrijd ‘het Naakt’. Zaterdag 11 juni in Close Up, om 10:25u op NPO 1.

Houd onze website,in de gaten voor alle informatie over de Maand van het Naakt. En volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel