Van Instawalks en pop-up fotostudio's tot een fotoboekenmarkt en een open gallery night. Liefhebbers van fotografie kunnen in hun handen wrijven, want in het najaar van 2018 poppen er door heel Nederland weer een rijk aantal fotofestivals op met indrukwekkende tentoonstellingen.  

Kijken, kijken én doen

Unseen Amsterdam biedt een breed scala aan activiteiten zoals een boekenmarkt met signeersessies en bergen fotoboeken, een fair met 53 internationale galerieën en er zijn lezingen en debatten in de Unseen Living Room. Daarnaast zijn er natuurlijk de fototentoonstellingen en de Open Gallery Night

Fotofestival Schiedam biedt naast diverse exposities ook een randprogrammering met losse activiteiten verspreid door de hele stad. De specifieke activiteiten zijn op dit moment nog niet bekend.

BredaPhoto Festival heeft speciale weken en weekenden georganiseerd met onder andere het Big Data Weekend Fix The Future met een interactieve experience, het Amateur Weekend Practice Makes Perfect met een FotoPlaza waar je je portfolio kunt tonen aan het publiek en tips en adviezen krijgt van de School voor Fotografie Breda. In het het Weekend van de Wetenschap is er mini wetenschapsfilm festival in samenwerking met International Science Film Festival Nijmegen, er is een Kids Week en Tedx BredaPhoto event. 

Tijdens FryslânPhoto Festival kun je exposities bezoeken en er is een speciale fotoroute door de oude binnenstad van Leeuwarden. Ook zijn er Instawalks, Meet & Greets met de fotografen, pop-up fotostudio’s en je kunt een bezoek brengen aan een verzamelaar van ouderwetse camera’s. 

Noorderlicht organiseert een Internationale Fotomanifestatie en doet dat al voor de vijfentwintigste keer. Bijzondere exposities zijn te zien onder de titels IN VIVO | de natuur van natuur en IN VIVO | Extended.

Fotografiefestivals in Nederland

Ontdek in de kaart hieronder waar je welk fotofestival kunt vinden en wanneer het plaatsvindt. Klik op de camera-icoontjes voor meer informatie. 

Fotofestivals in Nederland

Fotocredits
Header: The Golden Gate Bridge, from the series I Am Just a Scenic Spot, 2017 © Pauline Niks
BredaPhoto | Daria Garnik - Gargarin
Unseen Amsterdam | N-TOKYO 1 from the series N-TOKYO, 2018 © Kenta Cobayashi / G /P gallery
FryslânPhoto | Tryntsje Nauta & Heleen Haijtema voor Merk Fryslân
Noorderlicht fotomanifestatie | Alejandro Chaskielberg - Dreaming from the series 'Laberinto'

Deel dit artikel