In de laatste uitzending van dit jaar: zangeres Ilse DeLange en gitarist JB Meijers van The Common Linnets. Verder vertellen acteurs Jacob Derwig, Maarten Heijmans en Abbey Hoes en regisseur Michiel van Erp die allemaal in de prijzen vielen in 2014 wat hun culturele moment van het jaar is.

The Common Linnets

Zangeres Ilse DeLange en gitarist JB Meijers blikken terug op het grote internationale succes – op het Eurovisie Songfestival en daarbuiten – van afgelopen jaar. The Common Linnets worden omarmd in Europa. De shows in onder andere Londen, Berlijn, München en Wenen waren een groot succes. In de uitzending brengen ze live een nummer van hun nieuwe cd ten gehore.

Beste acteurs van 2014

Met de beste acteurs van 2014 kijken we terug naar hun culturele hoogtepunten van 2014. Maarten Heijmans won een Gouden Kalf voor zijn vertolking van muziekicoon Ramses Shaffy in de dramaserie Ramses. Regisseur Michiel van Erp mocht voor dezelfde serie de Zilveren Nipkowschijf voor het beste tv-programma in ontvangst nemen.

Jacob Derwig won voor de tweede keer in zijn carrière de Louis D'or voor zijn rol in Who's afraid of Virginia Woolf. Abbey Hoes won een Gouden Kalf voor haar hoofdrol in de film Nena.

Ramses Shaffy

Maarten Heijmans gaat op tour met de productie Maarten Heijmans zingt Ramses Shaffy. Bijgestaan door een jonge band geeft hij zijn eigen invulling aan het bekende Shaffy-repertoire. In de uitzending een voorproefje.

Mark Rothko

Cathelijne Broers - directeur van de Hermitage en de Nieuwe Kerk in Amsterdam - bezoekt de Mark Rothko-tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Uitgezonden op 20 december 2014

Deel dit artikel