Maandagmorgen 8 februari werd er ingebroken bij kunstgalerie Okker Art Gallery aan de Vijzelstraat. Daar hangen tientallen kostbare werken, maar wàt besloten de inbrekers uiteindelijk mee te nemen? Slechts 2 Appels.

In eerste instantie ging het om de twee schilderijen 'Dans in het groen' en 'Heads'. Die laatste werd binnen een korte tijd na een tip van een getuige weer teruggevonden door de politie. Het andere schilderij is nog steeds spoorloos verdwenen, vandaar dat er op 1 maart een oproep werd gedaan in Opsporing Verzocht aan iedereen die denkt iets gezien te hebben. De waarde van het schilderij bedraagt zo ongeveer 75.000 euro. Volgens galeriehouder Tom Okker, is de diefstal werk van een georganiseerde bende. Dit vermoedt hij, omdat de twee kostbaarste schilderijen zijn meegenomen.

Het schilderij ‘Dans in het Groen’ (1978) werd geschilderd in olieverf door Karel Appel, in 1978, is 50 bij 40 cm groot en zo’n 45.000 euro waard. Is dit schilderij ergens opgevallen? Of zijn er misschien mensen die die ochtend rond half 5 iets is opgevallen rond de Amsterdamse Vijzelstraat? Neem dan contact op met 0800-6070!

Uitgezonden in Opsporing Verzocht op dinsdag 1 maart 2016 om 20:30 op NPO 1

Deel dit artikel