De twee nieuwsgierige katten Pim & Pom gaan samen met de jonge kijkers op ontdekkingstocht in verschillende Nederlandse musea. Hun Vrouwtje gaat op tekenles, Pim & Pom volgen haar stiekem en maken zo elke aflevering kennis met een nieuw kunstwerk. 

Finalist voor de Prix Jeunesse

De avonturen van Pim en Pom in het museum is finalist voor de Prix Jeunesse (categorie fictie tot 6 jaar). Tweejaarlijks wordt de Prix Jeunesse Internationaal -ook wel de Oscars van de Kindertelevisie- georganiseerd, waarbij de prijs wordt uitgereikt aan 's werelds beste kinder- en jeugdtelevisie. Op 15 juni 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Spelenderwijs worden peuters en kleuters uitgedaagd om de werken van grootmeesters, zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh te bekijken. De fantasie van Pim en Pom neemt hen mee op avontuur in de wereld van de kunsten.

Pim-en-Pom-in-het-museum-logo.jpg
Pim & Pom
Pim-en-Pom-in-het-museum-logo.jpg

Een animatieserie met een nieuw avontuur vol fantasie

Elke aflevering vormt een ander kunstwerk het decor van een nieuw avontuur vol fantasie. Niet alleen beroemde Nederlandse kunstenaars, maar ook buitenlandse meesters als Seurat, Renoir en Malevich komen aan bod.

Pim & Pom gaan op zoek naar de verloren parel van ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer, dansen de cancan in het schilderij van Seurat en helpen Rembrandt met het scheppen van orde in de chaos van al die schutters in ‘De Nachtwacht’. In ‘Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan beleven ze een geweldig avontuur, waarin al die gekleurde blokjes tot leven komen.

Pim-en-Pom-schaatsen.jpg
Pim & Pom
Pim-en-Pom-schaatsen.jpg

Tekeningen van Fiep Westendorp

Pim is een durfal, die zich vol enthousiasme in elk avontuur stort. Pom is verstandig en wat bedeesder. Soms zijn ze het niet met elkaar eens. Daardoor beleven ze het avontuur elk op hun eigen manier. Maar uiteindelijk zijn ze altijd de beste vriendjes.

De animatieserie is gebaseerd op de tekeningen van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. De scenario’s zijn geschreven door Fiona van Heemstra en Tingue Dongelmans. Georgina Verbaan geeft alle karakters hun eigen stem en de regie is in handen van Gioia Smid. De avonturen van Pim & Pom in het museum is een productie van Phanta Animation.

Kijk De avonturen van Pim en Pom in het museum op NPO Zappelin, in de Zappelin-app of op NPO Start

Deel dit artikel