Presentator Cornald Maas biedt in het nieuwe programma Volle Zalen een unieke blik achter de schermen van de Nederlandse podiumwereld. Rondlopend in de coulissen, dicht op de huid van makers en publiek, opent de AVROTROS-presentator deuren die meestal gesloten blijven.

Volle Zalen is een reportageprogramma dat toneel-, dans en muziekvoorstellingen op een toegankelijke manier belicht. Maas praat in de theaters met makers én bezoekers en hij voorziet voorstellingen op persoonlijke wijze van commentaar.

Cornald Maas: “Volle Zalen is mijn eerste nieuwe programma in acht jaar. Het is dé gids voor de podiumkunsten in Nederland. Ik neem de kijker mee op een reis langs de mooiste grote én kleine producties en geef hen de mogelijkheid voorstellingen op een unieke manier te beleven.”

In de eerste aflevering bezoekt Cornald Maas de voorstelling Borgen. Dit theaterevenement van het Noord Nederlands Toneel duurt maar liefst tien uur. Het gaat over het wel en wee van Birgitte Nyborg, de eerste vrouwelijke premier van Denemarken. Het publiek eet tijdens deze theatermarathon mee met de acteurs en ook Cornald Maas schuift letterlijk bij Birgitte Nyborg en haar gezin aan tafel. De hoofdrol in Borgen is voor Malou Gorter, met verder opvallende rollen voor o.a. Anna Drijver, Renée Soutendijk en Harry Piekema.

Verder ontmoet Maas schrijver Adriaan van Dis. Samen met actrice Olga Zuiderhoek staat hij al enige tijd op de planken met de voorstelling ‘Ik kom terug’, naar zijn gelijknamige bestseller. Bevalt dit uitstapje naar het toneel? En hoe zijn de reacties van het publiek?

Maas bezoekt de voorstelling en deelt zijn ervaringen met de kijker van Volle Zalen.

#VolleZalen

Volle Zalen, vanaf 17 maart, iedere donderdagavond om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Deel dit artikel