Het Prinsengrachtconcert 2015 wordt op 22 augustus 2015 om 21.20 uur live uitgezonden op NPO 2. Ook live te volgen vanaf 20:00 uur via www.avrotros.nl/prinsengrachtconcert en NPO Cultura en te beluisteren op NPO Radio 4. Met dit jaar pianist Alexandre Tharaud als solist!

Het Prinsengrachtconcert is een buitenconcert met klassieke muziek dat sinds 1981 jaarlijks in augustus gehouden wordt op de Prinsengracht in Amsterdam. Het concert vindt in de open lucht plaats op een ponton voor Hotel Pulitzer. Het concert is gratis toegankelijk en de gracht ligt dan vol met boten met publiek. Sinds 1984 zendt de AVROTROS het concert uit op televisie. Het concert wordt traditioneel afgesloten met een versie van Aan de Amsterdamse grachten. Solist van het Prinsengrachtconcert 2015 is Alexandre Tharaud.

Het Prinsengrachtconcert wordt op 22 augustus 2015 om 21.20 uur live uitgezonden op NPO 2. Ook live te volgen vanaf 20:00 uur via www.avrotros.nl/prinsengrachtconcert en NPO Cultura en te beluisteren op NPO Radio 4.

Alexandre Tharaud kijkt uit naar het Prinsengrachtconcert: Zoals voor alle Parijzenaars heeft Amsterdam diep in mij altijd een smaak van het paradijs gehad. Dus wat een plezier en wat een eer het Prinsengrachtconcert met u te komen vieren. Ik zal door mijn vrienden worden omringd voor een programma waar ik zoveel van hou, met een mengeling van klassieke muziek, flamenco en het Franse chanson. Een concert vol met verrassingen, dat, naar ik hoop, recht zal doen aan dit evenement.

PROGRAMMA

Zaterdag 22 augustus, 16.00 uur opname. 

Uitzending om 17.20 uur op NPO Zapp

MIDDAGPROGRAMMA & opname bijwonen

KINDERPRINSENGRACHTCONCERT

Zaterdag 22 augustus, 20.00 uur

VOORPROGRAMMA:  ROSANNE VAN SANDWIJK

LIVE te volgen via www.avrotros.nl/prinsengrachtconcert en NPO Cultura en te beluisteren op NPO Radio 4.

Zaterdag 22 augustus, 21.20 uur

HOOFDPROGRAMMA: PRINSENGRACHTCONCERT - Alexandre Tharaud

LIVE te volgen via www.avrotros.nl/prinsengrachtconcert en NPO Cultura en te beluisteren op NPO Radio 4.

Tharaud & Friends

De Franse pianist Alexandre Tharaud is dit jaar de ster van alweer de 34e editie van het Prinsengrachtconcert. Hij treedt op samen met vier muzikale vrienden om de duizenden toeschouwers op de kade en op het water van de Prinsengracht weer een prachtige muzikale avond te bezorgen.

Wil je weten met wie Alexandre gaat optreden of wat het programma is? Hou de site avrotros.nl/prinsengrachtconcert in de gaten! 

Bijwonen

Kijk hier voor bezoekersinformatie & veelgestelde vragen

http://www.prinsengrachtconcert.nl/informatie/

Deel dit artikel