Ook dit jaar is tijdens de jaarlijkse kunstbeurs Art Rotterdam een expositie te zien in de oude Van Nelle Fabriek, waarin opkomend talent de kans krijgt om kunstwerken tentoon te stellen.

Dit jaar wordt in de voormalige koffie- en tabaksfabriek voor de vierde keer op rij de expositie Prospects & Concepts gepresenteerd door het Mondriaan Fonds. Het geëxposeerde werk is gemaakt door jonge beeldende kunstenaars die in 2014 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds, om daarmee een start te kunnen maken met hun carrière.

Het Franse dagblad Le Monde noemde de beurs vorig jaar al één van de beste beurzen van dat moment. Dit jaar gaat alweer de zeventiende editie van Art Rotterdam van start. Naast de hoofdactiviteiten in de Van Nelle Fabriek zijn er ook in andere Rotterdamse musea en galeries tentoonstellingen en activiteiten in het kader van Art Rotterdam.

Kunstuur ging in 2014 al langs bij twee kunstenaars die tijdens de tweede editie van Prospects & Concepts hun werk tentoonstelde. Daarnaast bezochten ze ook conservator Mirjam Westen, die de tentoonstelling samenstelde en daar in de reportage meer over vertelt. Bekijk de reportage in de player bovenaan deze pagina.

Zowel de Van Nelle Fabriek als vele andere galeries openen van 11 t/m 14 februari hun deuren ter gelegenheid van Art Rotterdam.

Deel dit artikel