Het succesvolle theaterstuk 'De Kus' bewerkt tot radiodrama.

In dit programma brengt de AVRO spraakmakende stukken van de planken naar de radio. Recente producties worden na een bewerking met de originele cast opgevoerd in ons radiotheater.

De aftrap is voor het succesvolle theaterstuk De Kus, van Ger Thijs.

De Kus gaat over het verhaal van twee mensen die elkaar toevalligerwijs tegenkomen, allebei met dezelfde vraag; "Hoe moet het nu verder?" Dit opvallende tweetal - de één in geestelijke, de ander in lichamelijke nood - vindt troost bij elkaar. Gedurende het theaterstuk vervolgen zij hun weg gezamenlijk. Dit levert een reeks aan ontroerende, hartverscheurende, maar zeker ook geestige ontwikkelingen op. Intenser dan ze tot nu toe hebben ervaren, worden zij overvallen door de liefde voor elkaar, totdat ieder weer zijn eigen weg gaat.

De hoofdrollen worden, net als in het theater, vertolkt door Carine Crutzen en Huub Stapel. Carine Crutzen (onder andere bekend van De Majesteit en Vuurzee) speelde eerder in een vertolking van Ger Thijs, Raak me aan. Huub Stapel (onder andere bekend van Mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus) neemt de andere hoofdrol voor zijn rekening.

Uit Het AVRO Radiotheater – De Kus wordt geregisseerd door Peter te Nuyl. Hij tekende eerder voor mooie radiodrama producties als Bommel en het Bureau.

>> Uit Het Radiotheater – De Kus werd in tien delen van 21 tot en met 25 februari en van 28 februari tot en met 3 maart 2012 uitgezonden op NPO Radio 1.

>> Luister terug

http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/2496/2014-01-02

(Foto's: Michel Schnater)

Deel dit artikel