Afgelopen zaterdag werden in Eindhoven de Dutch Design Awards uitgereikt, dé prijs voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. Submarine Channel kwam als grote winnaar uit de bus met 'Refugee Republic'.

Dutch Design Awards

Elk jaar worden aan het einde van Dutch Design Week de prestigieuze Dutch Design Awards uitgereikt voor het beste ontwerp van Nederland. Dit jaar waren er awards in zes categorieën met daarnaast een speciale prijs voor jong talent, de beste opdrachtgever en de publieksprijs.

Refugee Republic

De grote winnaar van dit jaar was het bureau Submarine Channel met hun project Refugee Republic. Zij wonnen de Future Award en sleepte daarnaast ook de prijs voor communication in de wacht. Refugee Republic is een interactieve online documentaire over het dagelijkse leven in het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak. De jury bestempelde het als 'zeer relevant project' vanwege het actuele thema en het duidelijke maatschappelijke nut.

Dutch Design in Kunstuur

De afgelopen twee weken stond Kunstuur volledig in het teken van Dutch Design Week. Presentator Lucas De Man sprak op Dutch Design Week met wetenschapper, filosoof en kunstenaar Koen van Mensvoort over zijn futuristische 'kweekvlees-project'. Volgens Koert bestellen we over 10 jaar Dodo McNuggets en breien we op zondag heel huiselijk een stukje vlees. Daarnaast in de uitzending portretten van ontwerper Floris Schoonderbeek en Studio Drift, beiden genomineerd voor de Dutch Design Awards.

Benieuwd wie de winnaars zijn in de andere categorieën?

Meer weten over Refugee Republic

Kijk Kunstuur Dutch Design Week special van 18 oktober terug.

Kijk Kunstuur Dutch Design Week special van 25 oktober terug.

Deel dit artikel