Een jaar lang wordt de vernieuwende harpist Remy van Kesteren (1989) ‘artist in residence’ van VondelCS. Hij krijgt vrij toegang tot alle zalen van het cultuurcentrum aan de rand van het Vondelpark. Het is een droom die uitkomt, want Van Kesteren weet precies waar hij zijn nieuwe uitvalsbasis voor gaat gebruiken. “De harp is al meer dan 100 jaar hetzelfde en toe aan een nieuwe stap.”

Nieuwe muzikale wereld

Vanaf dinsdag 30 juni neemt Remy van Kesteren intrek in VondelCS, het voormalig filmmuseum in hartje Amsterdam. In de verschillende studio’s zal hij solo, maar ook met gastmusici aan allerlei projecten werken. De klassiek geschoolde harpist verkent een nieuwe muzikale wereld, waarin hij zijn eigen achtergrond samenbrengt met pop-, minimal, improvisatie en elektronische muziek.

Harp

Van Kesteren sleutelt niet alleen aan het vertrouwde repertoire voor harp, ook het muziekinstrument zelf krijgt de nodige opfrisbeurten. Momenteel ontwikkelt hij in samenwerking met Italiaanse instrumentenbouwers een nieuwe harp. Het is alweer de opvolger van het instrument dat hij persoonlijk liet ontwikkelen in Brazilië.

Biografie

Wereldwijd wordt met belangstelling gekeken naar het werk van de ambitieuze Remy van Kesteren. De harpist behaalde in 2010 zijn diploma aan het Conservatorium van Utrecht. In hetzelfde jaar nam hij initiatief voor het ‘Dutch Harp Festival’, dat tot nu toe drie succesvolle edities heeft gekend. Van zijn hand verschenen inmiddels twee soloalbums: ‘Remy’(2012) en ‘Memento’(2014). Aan een opvolger wordt hard gewerkt.

Inspirerende locatie

Tot nu toe miste Van Kesteren alleen nog een inspirerende locatie voor zijn vernieuwende werk. In VondelCS hoopt hij een nieuwe uitvalsbasis te vinden. Tijdens zijn verblijf houdt hij een weblog bij op de website van VondelCS. De eerste resultaten zullen te horen zijn op het nieuwe album dat deze herfst verschijn. We wensen Remy veel succes!

Bekijk het gastoptreden van Remy van Kesteren in bij De Klassieken

 

Deel dit artikel