Van 25 juli tot 2 augustus 2015 is het feest in Amsterdam. Met de jaarlijkse Gay Pride maakt Nederland zijn reputatie als één van de meest liberale landen wat homoseksualiteit betreft waar.

Pink Arts & Culture programma

Onderdeel van Amsterdam Gay Pride is het Pink Arts & Culture programma, dat op 26 juli 2015 door minister Ronald Plasterk in het Van Gogh Museum in Amsterdam geopend wordt.

Van Gogh Museum

Axel Rüger is er trots op dat de opening in zijn museum plaatsvindt: 'De kracht en schoonheid van Van Goghs Zonnebloemen zijn net zo sprankelend als de diversiteit van de LGBTQ-gemeenschap. De bloemen zijn verschillend van elkaar in kleur en vorm, maar juist hierdoor versterken ze elkaar en betoveren het oog', aldus de directeur van het Van Gogh Museum.

Roze Rijks

Ook het Rijksmuseum Amsterdam neemt deel aan het Pink Arts & Culture programma. Van 29 juli t/m 2 augustus 2015 kun je door 'Het Roze Rijks' dwalen. Deze rondleiding vertelt aan de hand van kunstwerken in het museum over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland. Een wandeling van de 16de tot en met de 20ste eeuw, van Sodom en Gomorra tot de roze driehoek.

Pink Arts & Culture vindt van 26 juli t/m 2 augustus 2015 plaats in diverse musea in Amsterdam.

De Canal Parade wordt zaterdag 1 augustus om 21:45 uur uitgezonden door AVROTROS op NPO 3

Deel dit artikel