Kunstenaar Rutger van der Tas is momenteel in De Torenkamer bezig met een nieuw project. Via de blog van Opium op 4 is hij dagelijks te volgen.

Rutger van der Tas

In 2014 studeerde Rutger af aan de Rietveld Academie DOGtime Fine Arts. De rode draad in het werk van Rutger is psychische en lichamelijke onrust. Dit levert Rutger beelden op waar hij intuïtief op kan doorborduren.

Van Gogh Wedstrijd

Afgelopen 17 mei koos de jury van de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd zijn werk ‘Holy G’ uit als winnaar van de wedstrijd. Axel Rüger, jurylid en directeur van het Van Gogh Museum, stelde dat de jury het unaniem eens was over het kunstwerk. De jury noemde het “een echt schilders schilderij.” Het werk ‘Holy G’ is gedurende de hele maand juli te bezichtigen in het Van Gogh Museum. Bekijk hier de video van de prijsuitreiking van de Van Gogh Wedstrijd.

De Torenkamer

In De Torenkamer van het VondelCS in het Vondelpark verblijft wekelijks een andere kunstenaar om aan een bijzonder project te werken. Rutger werkt momenteel aan een portret van het Vondelpark. Hiervoor heeft hij foto’s van het park en haar bezoekers gemaakt, die de basis vormen voor zijn schilderij. 

Tijdens het Torenkamerfestival aankomende 5 juni zijn de werken van Rutger en andere kunstenaars te bezichtigen.

Deel dit artikel