Uit 3700 inzendingen is het werk 'Holy G' van Rutger van der Tas vanmiddag uitgeroepen tot jurywinnaar van de AVROTROS Van Gogh Wedstrijd. Dat maakte juryvoorzitter en directeur van het Van Gogh Museum Axel Rüger bekend. 20 kunstenaars waren eerder die middag met hun werk naar VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam gekomen.

Zeer diverse inzendingen

In het kader van het Van Gogh Jaar 2015 startte AVROTROS in april de Van Gogh Wedstrijd. De opdracht luidde: laat je inspireren door Vincent van Gogh. In een maand tijd stroomden er via de cultuurwebsite van AVROTROS duizenden werken binnen. Schilderijen, foto's, beeldhouwwerken, werken van vilt en stof: de inzendingen waren zeer divers. Uit al deze inzendingen maakte de jury, bestaande uit museumdirecteur Axel Rüger en beeldend kunstenaars Marc Mulders en Henk Schut, een voorselectie van 20 werken. In VondelCS kon de jury deze in het echt beoordelen en een winnaar kiezen.

De jury over het werk

'De jury was het unaniem eens dat 'Holy G' van Rutger van der Tas het winnende schilderij is. Wij zijn onder de indruk van Rutgers techniek. 'Holy G' is een echt schilders schilderij.'

Exposeren in het Van Gogh Museum

Het werk van Rutger van der Tas wordt in juli geëxposeerd in het Van Gogh Museum in Amsterdam, het wordt afgedrukt in het tijdschrift Kunstbeeld en hij krijgt een 8-daagse Van Gogh-reis van SRC Reizen.

Deel dit artikel