Het schilderij Le Sauvetage (‘De Redding’) van Pablo Picasso heeft woensdag tijdens een veiling in Sotheby’s New York veel meer opgeleverd dan vooraf werd verwacht.

Geschat werd dat het werk tussen de 10 en 13 miljoen euro waard was. Ook geen geringe bedragen, maar uiteindelijk werd er maar liefst 23 miljoen euro voor neergeteld.

Dat voor het werk het dubbele werd betaald kwam omdat er vier geïnteresseerden bleken te zijn die bereid waren lang tegen elkaar op te bieden. Tien jaar geleden was Le Sauvatage (1932) ook al geveild. Toen leverde het schilderij ruim 10 miljoen euro op.

Bij de veiling in Sotheby’ ging ook een werk van Henri Matisse onder de hamer. La Seance du Matin (‘De Ochtendsessie’) werd verkocht voor bijna 14 miljoen euro. Een schilderij van de Spaanse schilder Joan Miró bracht ruim 5,5 miljoen euro op.

Het was de tweede dag op rij dat  een werk van Picasso voor miljoenen onder de hamer ging. Dinsdag werd een portret van Dora Maar, een van de geliefden van de Spaanse schilder, geveild voor ruim 16 miljoen euro.

Deel dit artikel